my tear ,please dont drops ?:(

salam semua ,:(
sory korang . . . .actually ,aku tak berapa ada mood nak update post ni . .tapi . .disebabkan aku bosan tahap death ni . . aku update kan jugak post ni . . .--" emm . . .tetibe pepagi buta ni aku rasa tak bermaya . .aku pun tak tahu kenapa . . . aku asyik pikir nak balik jer . . .tak pikir lain dah .assignment aku pun tunggang langgang lagi . . . .tak mampu aku fikir benda yang lain selain balik rumah and see my family . . . jujurnya ,aku rindu family aku . . :'(   aku tengah layan lagu bawa kau pergi-goliath band .sentap jiwa aku ohh <3 entah kenapa . . sejak akhir-2 ni . . .aku rasa macam something is going wrong . . .tapi aku still tak tahu ape benda yang aku rasa tak kena tu . .tiap-2 hari aku rasa nak nages . . tapi aku tak boleh . . .kenapa yaa ??? someone please help me ,:(

sad person ,
-una- !_! 2:11 a.m 

and yes ,aku akan ingat kata-2 ni sampai bila-2 :(

we will miss youu . . .T_T

assalammualaikum ,peace ! :h:

*ekhem ,tiup habok kat blog ;D haha ,baru hari ni nak udate blog terbaru .for today lahh kan ,XD  emm . . .aku nak cite ni ,pagi tadi pkul 10.25a.m aku baru bangun dari tido (*kantoi laa pulak bangun lewat ,muehehe) bella bagitau aku yang fika nak buad party perpisahan dengan aida .haida bt. mustafa .our classmates and aku pernah satu group assignment dengan dia .time tuu ,aku rasaaa . . . . sedey doo :face32: tapi ,aku gagahkan diri aku nak sambut jugak .pagi tu ,aku siap lambat sikit ,aku malas siap cepat-cepat .dyeorg janji nak meet pukul 11.00a.m kat kfc,Machang .tapi aku . . . .still tak boleh blahh laa kan .malas nak siap cepat .==" bella pegi dulu  naik tenggiling pak hashim dengan zuby ,fika ,eyra ,sha ,farah ,syakira and farhana . .tinggal aku ,aina ,anis je kat dalam bilik . . . lepas dah siap bagai . . .kteorang turun pegi kafe nak tunggu tenggiling ,tapi malang nye ,aku tak nampak satu pun tenggiling yang nak pegi mache . . . time kat kafe tuu ,aku nampak party girl ,aida :) so ,aku tegur laa dye .time tuu ,start laa lakonan aku ,aina ,anis ,ika munir ,and shima  . . . =) kteorg start acting depan aida sebab tanak dye tau bout party girl dye :) aida tanye aku nak pegi mane ,aku cakap aku nak pegi machang beli buku ,but actually nak sambut party girl tuu ,teheeee;DDD  ika pulak bgtau yang dye nak pegi machang beli barang ,hahaxD TERBAEK LAA !XDD then ,lepas satu-satu tenggiling yang mai kat TDM aku tanye nak pegi machang ke tak ,akhirnya ade le satu yang jawap boleh pegi . . .then ,kteorg pun naik giling tuu ,tapi nak tawu tak ape jadi ??!!kiteorang main pusing2 satu UiTM ni 3 kali kot !then abg giling tuu bawak kteorg pusing roundbout 3 kali jugak kot!what the !!!pening aku dooo confused haha ,sweet gila lahh .pening gilaaa;DD  semua gilaaa !:p: after that ,kteorg pegi machang . . . dah sampai machang ,aku cakap kat aida yang aku dengan aina nak pegi SMO(kedai buku) .haha *padahal aku nak beli hadiah perpisahan kteorg :( sedey pulak kalau di ingatkan ..--" hehe ,dah-dah !jiwoo pulok .;D then ika ,shima and anis teruskan plan kteorg bwak aida pegi kfc !:D aku dengan aina pun pegi SMO beli hadiah yang berat lagi omeyyy untuk aida :h: ondaway kteorg nak pegi kfc tuu ,ya ampun . . . punya laa sesak .nak tawu sebab ape ?sebab jalan nak pegi kfc tuu ade pasar isnin .walaupun ade alternatif jalan lain yang boleh diambil ,tapi kteorg tetap ikut jalan yang sesak tu sebab tanak ikut jalan yang jauh ,haha XD setibanya aku dengan aina kat kfc ,ape yang aku nampak fika ,zuby ,shima ,ika dengan yang lain tengah tunggu api untuk menyalakan lilin kat atas kek yang YUMMY :) cantikk ^^ lepas tu pulak ,aku nampak eyra ya tengah bawak lighter untuk nyalakan lilin kat kek omey tuu ,uwaaa cantik gilaa lepas dah pasang lilin dkat kek tuu :i: aku tanye laa kat zuby ,mane aida ?terkejut jugak laa kan ,sebab party gilr tuu takde .:D rupa-rupanya dyeorang pancing dye suh tunggu kat tingkat atas kfc :)then ,fika bwak kek party girl and kteorg follow dari belakang untuk naik kat atas ^______________^ seronok oouuuhhhh =,= aku nampak face aida memang berubah gilaa lahh time nampak kteorg sume .suprise laa kan .dah laa kene tipu .kalau aku pun marah .hahaxD rilex yee aida sayang ,()  heaven laa kan ?:):86: haha ,then kteorg snap-2  and saling bermaaf maafan . . :) thanks korang ,sebab support party girl ni ♥ and lasty ,to zuby ,fika ,eyra ya ,shima ,bella ,aina ,anis ,ika ,syahira ,syakira ,farah ,thanks again sebab buad party girl ni <3 support korang yang buad sweet memory ni takkan hilang ,cewwwah !;D 
then ,you all may see below :)




we will miss youu haida bt. mustafa ,:) 12.12.2011 

pagi yang indah ,:D

assalammualaikum . . . .
pagi ini memang sangat indah buat aku !hahaxD nak tahu kenapa ?sebab pagi ni kelas DIBATALKAN !hoho bel260 pulak tuu !;D gembira nya ,haha peace !*happey tak terkata doo -.-' but , aku still ade kelas ,pfffffttt !==" pukul 4 p.m until 6 p.m kelas CTU .malam ade kelas lagy !haihh .tape ,unless ,pegi kelas lewat lagi kan ?muehehe ;D *aura jahat keluaq dahh~haha
emm . . . .malam tadikan ,aku ade mimpi !pukul 2  lebih bawu aku tido !aduii . . . . sakit mata aku .emm . . . aku mimpi ma dengan abah meninggal T_T aku menanges sorang-sorang atas katil ni ha .tak sanggup aku kehilangan buah hati jantung aku .aku asyik terfikir tentang tu .aku tak tahu laa ape jadi kat aku kalau aku kehilangan ma dengan abah .!_! tapi ,pepagi tadi ,time aku tengah iron baju kurung aku ,mami merangkap wani cakap eh ,kalau kite mimpi orang yang meninggal dia panjang umur kan ? aku pun agak terkejot jugak laa bile mami cakap macam tu .dalam hati aku cakap ,macam mane laa mami ni tawu ape yang aku mimpi malam tadi . tapi kalau macam tu caranya Allah sedarkan aku ,aku syukur sangat pada Allah .lepas aku mimpi malam tadi ,aku terus doa kat Allah supaya ma dengan abah dipanjangkan umur .aku juga mohon dekat Allah ,supaya jangan ambil nyawa ma dengan abah sebelum aku ..amin . . .moga doa aku dimakbulkan olehnya . . . :')

amin . . .^^
angah rindukan ma dengan abah , :'(
23.12.11 angah balik tau . .

baiknya dia . . ..

baiknya dia ialah baiknya Allah s.w.t . . . ^^ selalu jugak laa aku terfikir tentang semua yang Allah berikan dekat aku selama ni dari aku kecil sehingga aku dewasa . . . .lagi 6 hari ,genap umur aku 18 tahun . . . .dah dewasa aku :) tapi syukur Alhamdulillah ,Allah masih sayangkan aku sekeluarga dan rakan-rakan aku yang lain kerana masih memberikan kami nyawa untuk bertaubat atas semua kesilapan yang kami lakukan dulu hingga sekarang . . . syukan Ya Allah ,:)

bila teringatkan sesuatu yang kita tak hargai suatu masa dulu. . . T_T

assalammualaikum . . . . . . X(


harini . . . aku rasa sedih sangat . . . .mula-mula ,rasa okay je . . . tapi . . . bila bukak FACEBOOK tadi . . . aku rasa sedih sangat . . . . . bagai sesuatu menghantui aku . . . .aku taknak sesiapa yang ter atau memang baca post ni terasa apa-apa . . . bukan niat aku . . . .tadi ,aku bukak facebook someone ,aku tak kenal pun perempuan tu . . . .tangan aku gatal  just click je profile dia .and bukan niat aku nak stalker or anything .tapi ,terpampang kat wall picture dia ,keratan surat khabar berita tentang pemergian arwah haznizawati . . . .ramai yang comment kat picture tu . . . .sebak hati aku . . .tak dapat digambarkan perasaan aku waktu ni . . . dekat laptop bella ,terpampang besar gambarkiteorang waktu last exam IMD102 . . . .gambar kiteorg tangkap ramai-ramai dengan arwah . . . aku ,niza ,bella ,kak nat ,pipah ,anis ,aina ,mami ,mek ti . . x( sedih tak terkata . . . .lagi ,gambar arwah dngan mek ti terpampang dekat henpon mek ti . . . sebak aku . . . .!_! rakan rapat kpd  roommate aku . . . aku tak berapa rapat dengan dia . . . yang aku tahu ,dia adik kepada kawan kakak aku . . .tapi ,semenjak malam dinner sem 1 dulu ,aku mula rapat dengan dia hari demi hari . . .sebab dia layan aku dengan baik . . . aku pun tak tahu kenapa hari waktu diorang nak pergi jeram linang tu hati aku tergerak kata jangan ikut . . . .aku tak boleh tengok mana-mana gambar dia . . . aku rasa serba salah sangat . . . .aku rindu nak cakap-cakap dengan dia . . . .tapi . . . hati aku luluh bila aku tengok gambar dia . . . apa yang aku nak katakan . . . . .aku sentiasa merindui dia . . . moga arwah tenang disana . . . .aku doakan kau dunia dan akhirat . . . Allah lebih menyayangi kau . . . . Al-fatihah . . .   :'(


arwah cakap ,arwah tenang melihat keindahan ciptaan yang telah Allah berikan . . .:'(

lelong !lelong~




cantik bukan ?pilih le .dua singgit .cari mana dapat !hahaha beli sendiri laaa ;D

rindu .T_T

assalammualaikum ,peace all ^^

lama tak update blog ni .berhabuk dah  ha .;D okayy as title above ,aku memang rindu .tapi rindu pada siapa ?(persoalan betol laa ,==") first ,family aku kat rumah tuu .YESS !seriously aku memang rindu gila kat parents aku .especially my parents .rindu sangat-sangat ter amat sangat .(memang sah laa fail BM  kan ?kesean en.radzman .cikgu aku time form 4 and 5 dulu) second ,aku rindu . . .sape eh ?entah laa .hanya Allah jea yang tahu .engkau maha mengetahui ya Allah .


semalam ,adik aku tini ade IM aku kat FACEBOOK menyatakan bahawa harini ma ,abah ,along ,and tini berserta laura akan balik ke kampung untuk meraikan hari perkahwinan sepupu aku ,abg sham kat kampung .whoaaaa HEAVEN nyeee!aku nak ikut jugak !uwaaaaaaaaaa


emm . . . .pagi ni ,aku rasa kesian and bersalah sangat pada bella .first of all ,sebab pagi ni kteorg janji dengan dye nak joging pepagi ni .tup tup . . . .haprak pon tak jadi .sume tidoq ..haha termasuklaa aku . . . and now ,dah masuk zohor .so ,ape lagi . . . . .solat laa !(:




daaaa ,assalammualaikum ,^^

kadang-kadang ,ada benda yang kita selalu lupa kan . .

assalammualaikum sume ,*ambek !sambil buad muke cute laa tu ,-,-
hmmm . . as title above . . .korang just tgok & baca kay ?

yes .doa .pray .
tulah yang selalu kita abaikan .
so ,dalam apa jua keadaan pun kita sebagai umat islam mesti ,mesti ,mesti berdoa untuk meminta restu Allah .boleh jadi banyak sebab why kite kene berdoa kepada Allah S.W.T yang satu .contohnya ,meminta keampunan ,meminta pertolongan ,meminta diberi harapan ,and bagai lahh .
okayy ?so ,berdoalah bersungguh-sungguh ,memahami makna doa kite ,tahu apa yang kita minta ,dan yakin bahawa Allah mampu dan memakbulkanya .bukan main tadah tangan mintak jer .kay ?have a gud try kengkawan ,(:

sekian ,<:

cantiknya lelaki ,hebatnya wanita (:

Nak tahu dimana Kecantikan Lelaki????

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Dan dimana Kegagahan Wanita???

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

pilihan aku ?(:


ada pepatah china menyatakan "kalau kasut itu sesuai dengan kita ,pakailah".tapi aku tidak akan pakai yang sebarangan ,begiitu juga dengan kau kan ?(:

Saat tika kau terpegun . .

Entri ni tak semestinya ditujukan kepada lelaki sahaja ,kau orang perempuan pun ade berdepan dengan saat ini jugak .tika mana kau terpegun dan berkata ,''Oh maii ,handsomenya mamat ni . . !" ataupun "OMG ,he is super HOT !".




ade ke kau anggap perempuan macam bas rapid ?marah pempuan tu kang ,hahaha tak yah ambik serius sangat entri ni ah .hanya sekadar hiburan .




thankyouu ,




sekian ,(:

kawan VS Kekasih

kawan-kawan still penting .kawan-kawanlah tempat korang share pendapat.kawan-kawan laa asalnya wujud perasaan cinta and kasih sayang korang tu .perasaan yang tak mampu digambarkan.umpama menari-nari diatas sinaran bintang ,diterangkan dengan cahaya bulan ditaman bunga dimalam hari bersama orang yang tersayang .orang yang sentiasa terlekat dipintu hatiyang dihiasi oleh . . . .Okay-okay . . .sorry .nilah akibatnye bile terlampau obses baca novel jiwang ,muehehehexD Ter baca dan Ter habis baca oka ?xD


sebenarnya kawan lah yang telah menjadi tempat kita berteduh sementara saat kita susah . aku sayang kawan-kawan aku .erh .malu sial cakap macam ni .macam perempuan gay pulak .haha.tak kisah lah .aku nak boldkan yang kawan and kekasih memang penting untuk menceriakan hidup kita .dua-dua amat penting .tapi semuanya ada had .apabila kita perlu memilih ,kita tak tahu yang ianya adalah pilihan yang sukar ,dan berbahagialah ketika kita memilih .kerana pilihan tak biasanya datang .dan yang datang tak semestinya yang kita nak ,kita tak akan dapat .


banyak benda yang kita tak akan dapat walau kita berusaha sekuat mana pun .sebab semuanya takdir Allah yang Maha Kuasa beri segalanya ,kita yang sebagai manusia ni pun ,hanya mampu berserah & tawakal pada takdir tu je ,(: dan bila tiba masanya ,kita tahu bila masa kita perlu berhenti .dan biarkan usaha kita jadi abu yang berterbangan . . well ,sekurang-kurangnya kita berusaha kan ?(:so ,jangan nak merungut lebih-lebih .live with it .live your life .live your day ,have a nice day ,buddy .salam ,(:

my life ,(:

all about me ,(:
without youu im paralyzed <3
ily syg ,^^

aku bukan aku . . .

peace upon youu there (':


as title above ,ak still nak labelkan diri aku bukan aku .this b'cause sometimes aku buad something yang bukan aku nak . . .means ,ak akan buad untuk buad semua orang tak kecil hati .include my parents . .but once aku tau ade orang kecil hati dengan aku ,diri aku akan diselubungi rasa bersalah . . .emm . . .aku pun dont no why . .. . .yeah . . . .im not perfect as youu all . . . .aku sedar,diri aku hanya insan biasa . . .ayah aku selalu bagi aku nasihat . . . tapi . . bgi aku ,ap yang penting ,semua tentang sahabat aku . . .memang ,kite tak boleh labelkan perkataan sahabat sesuka hati ,kerana perkataan sahabat adalah keramat . . .tp . . .bagi aku ,sahabat adalah orang pernah tolong aku disaat aku susah ,pernah berada bersama aku dimana jua ,pernah menyakiti aku ,pernah menyindir aku ,pernah sisihkan aku ,tapi . . .for me ,sahabat adalah yang terbaik untuk aku . . .anyway ,aku pun tak tahu ape yang aku merepek ni . . .tangan aku laju je taip ayat2 ni . . . .dont no why . . . . aku taip semua ni ,berdasarkan apa yang terlintas dalam fikiran aku sekarang . . . . .semua orang ingat or fikir aku sombong .yeahh ,maybe aku sombong ,tapi ,na buad macam mana kan ?korang jelah yang friendly .sometimes what we feel we had ,is different what people thinking about you .so ,kadang2 ,kite kena laa investigate diri kita dulu ,baru kita judge orang lain .disini ,aku bukan nak judge orang ,tapi bila orang da judge aku berdasakan apa yang dia nampak or secara physically ,aku absolutely upset .aku pun seorang manusia .nobody perfect .aku pun pernah buad salah .tapi perlu kea bedakan aku dengan orang lain ?secara terang-terangan ?isnt hurt my feeling ?aku juga punya hati . . . ni luahan hati aku yang tak betul . . .ayat tunggang langgang ,celaru ,plus and minus ,aku sedih sangat .but what can i do . . . .people can judge us whenever they like . . .me ?im just go on with my life . . if people tak suka aku ,itsokay . . .ak redha . . .aku bersyukur atas semua ciptaan tuhan terhadap aku . . . .anyway perasaan upset aku tu sampai sekarang tak dapat aku hilangkan . . . .maybe hati aku dah terlampau banyak dilukai . . . -_________-


dats all ,thankyou for everything  . . .)':




mood aku tetap sedih . . .

dun't nooo~

assalammualaikum . . . .(:
hye uolls , (ayat kak roy) :D
hmm . . . .aku post this statement bukan ape ,bosan gila ! tahap death ! hahaxD(ayat kak nat) :D emm . . just now baru jea habes exam CTU101 .haihh~kemain lagy soalan nye ,but okayy laaa . . . tak laa susah ,AND . . tak laa senang sangat !-==" anyway . .berserah pada takdir laa haku ,moga-moga tuhan dengar ape yang aku sampaikan ni . . T_T  luckly ,ade lagy masa untuk study 3 paper yang belum past lagy .this for FINAL EXAM lol !=______= homaiiiii ~chaiyookkk UNA !:D emm . . . tadi lunch kat KFC ,Machang Kelantan celebrate birthday cik ja .im didnt expect yang dyeorg nak celebrate birthday cik ja .so ,ikut ajelaaa~anyway ,okayy la juge .--'


now ,tengah dengar lagu wali band .woaaa feeling doe ! hahaxD ngengade .:P
hari pun nak hujan da .angin kuat gila .sampai ampaian bilik sebelah ni ha pun jatuh depan bilik kiteorg .tulah ,sape suruh parking lagy depan bilik KAMI .grr--' haha ,memain aje ,:P namau taching2 .haha .
maybe hari khamis ni aku nak pergi keluar dengan kak nat untuk facial kot .KOT laaa .yelaa ,kite merancang ,tuhan yang menentukan . . :) rite ?hehe
aiyoo ,cant stand lagy laa .rasa stress dalam jiwaaa~haha membobel sendirian .~_~
haihhh~indahnyaaa ciptaan tuhan .  . .aku duduk kat meja aku dekat dengan tingkap ,melihat kehijauan ciptaan tuhan ,angin sepoi2 bahasa ,cweeewahh ,sastera laa konon nye .haha awesome~best gilaa~kalau dok umah alahai tak tau laa dapat rasa semua ni ke tak . . .cuz aku memang terperap je duduk dalam umah ayah aku tu .hehe  tak tau nak buat ape sekarang . . .nak study ,pesbuk dengan fb depan mata ,tak main nanti sero pulak account aku ni . . .huahuahua~~xD
bila recall2 balik zaman dulu . . .rasa nak patah balik je . . .yelah ,tulaa zaman yang paling amazing bagi aku .zaman muda2 duluuu laa katakan~ now ,tak dapat lagi merasa sume tu . . .teringat zaman jadi senior kat sekolah ,aktif dalam sukan ,and im the worse prefect at school ingat lagi tak ???  and MOREE~weeee~hehe
okayy ,stop story2 about ni !hahaxD and now ,aku nak download lagu pun ta boleh daa .haiyaaa~geram pun ade .adesss~okayy laa .need robek2 ini laptop .hahaxD kbye .
salammm (:

sahabat (:


Ketika seorang sahabat sejati bertanya kepada sahabatnya, “apakah aku pernah melakukan salah padamu?“.
Sahabatnya akan menjawab, “ya, tapi aku sudah melupakan kesalahanmu“.

Ketika seorang sahabat sejati berbalik bertanya kepada sahabatnya, “apakah aku pernah bersalah padamu?“.
Sahabatnya akan menjawab, “ya, tapi aku sudah lupa akan hal itu“.

Ketika seorang bertanya, “Apa yang telah kau lakukan untuk sahabatmu?“
Seorang sahabat akan menjawab, “Aku tidak tahu.” sebab seorang sahabat tidak pernah meminta imbalan dari apa yang telah di perbuatnya dengan tulus.

Ketika seorang sahabat sejati memarahi sahabatnya, dan sahabatnya bertanya, “mengapa kamu memarahiku?“
Sahabatnya akan menjawab, “demi kebaikanmu“.

Ketika seseorang bertanya, “apakah alasanmu menjadi sahabatnya?“
Ia akan menjawab, “tidak tahu“. Sebab sahabat yang sejati tidak pernah memanfaatkan, tidak pernah memandang kelemahan dan kelebihan.

Ketika kau jatuh, ia akan berusaha menopangkan tangannya supaya kau tidak tergeletak.
Ketika kau bersuka, ia akan berada disisimu dan turut merasakan kebahagiaanmu.
Ketika kau berduka, ia akan berada disampingmu, meskipun ia tidak tahu bagaimana cara menghiburmu. Tetap mendengarkanmu, mendengarkan setiap kata yang keluar dari mulutmu, meskipun kau hanya mengaduh dan meskipun ia tidak tahu bagaimana solusi masalahmu.
Ketika kau mengatakan cita – citamu, ia akan mendukung dan berdoa untukmu.
Ketika ia bersuka, kau juga akan bersuka karenanya.
Ketika ia berduka, kau yang ada di sampingnya.

Sahabat adalah memberi tanpa ada maksud di belakangnya, bukan hanya menerima.
Sahabat tidak pernah membungkus racun dengan permen manis.

Persahabatan tidak diukur oleh berapa lamanya waktu, tetapi berapa besar arti ‘persahabatan’ itu sendiri.
Persahabatan tidak diukur oleh materi, tetapi berapa besar pengorbanan.
Persahabatan tidak diukur dari kesuksesan yang di peroleh, tetapi dari berapa besar dukungan yang di berikan.

Ia dapat menyayangimu, bahkan lebih dari dirinya sendiri.

Persahabatan tidak pernah mulus. Tetapi yang membuat indah adalah ketika mereka berhasil menjalaninya bersama, meskipun harus melalui pertumpahan air mata.

Hal yang paling membuat sahabatmu sedih adalah ketika kamu, sebagai seorang sahabat, membohonginya dengan alasan apapun. Sebab ia sangat percaya padamu.

Hanya satu yang sahabatmu minta kepadamu : supaya ia menjadi bagian hidupmu.

Tidak ada kasih yang lebih besar dari pada kasih seorang yang memberikan nyawanya untuk sahabat-sahabatnya 
. . . . .
sesungguhnya aku sangat menyanyangi SAHABAT yang terdekat denganku . . .aku mintak maaf semua kesilapan aku dengan kalian . .T_T







gurls~

If you cry at trouble, it grows double.
If you learn to laugh at trouble, it disapears like a bubble.



Cinta adalah kekuatan yg mampu..
mengubah duri jadi mawar
mengubah cuka jadi anggur
mengubah sedih jadi riang
mengubah amarah jadi ramah
mengubah musibah jadi muhibah. . . 

OMG ! OMG !=="

homaigoddd ~betapa boring nya ak harini~assignment for IMD101 pun tak siap lagy .tension doe !group member ak sume okayy saje .tapi hok soghe tuuu ,memey mintakk make NAPA laa ngan aku !adeh !==" selambe rock aje cakap dah buad .kteorg stengah MAMPOS nak buad ,dye sedap dapat markah FREE ajela .huuu ~penad le gini !doi ,doi ,doi~
skarang x tahu nak buad hape .assignment IMD102 ak ondaway nak seap .hopefully dapat siapkan awal laa .coz nak kan approval nnti .auwww~cepat laaa seap kan una . . .(Ya Allah ,permudahkanlah kerja hambamu ini yaAllah . . ) isnin depan pulak ade test hafazan !adesss . . .ak tak complete hafal lgy ni .got problem .-,- aiyooo ,pening pale den .ya ampun . . . 



 

study moody -_____-

aku cuba sedaya upaya aku .-____- *dengan izin Allah . . .amin . . 

---> friend

when we first talked each other
i knew ,we would be friends
Our friendship has kept on growing
and i will be here for you till the end .


                       you listen when i have problem
                       and help dry the tears from my face
                       you take away my sorrow
                       and put happiness in its place


we can't forget the fun we've had
laughing 'til our faces turn blue
talking of things only we find funny
people think we're insane. . . 
             if they only knew . . . 


                       i guess this is my way of saying thanks
                       for catching me when i fall . . 
                       thanks again for being the Best Friend
                       and being herewith me through it all . . .!_!






thank you kawan-kawan 


the best thing that i ever had .  . . . !_!






bissmillahirrahmanirrahim . . . .-______-

ya Allah . . .tunjukkan lah aku jalan yang benar dan diredhai oleh mu . . .amin . . -__________-

bosan tahap gaban=="

:72:
Peace upon to you *smbil tunjuk peace dkat hg*


Haiyoo, boring gilaa ni. taktw nk buad ap. nak makan, aku dh muak dh asyik mkn je. HAHA. nak tgk movieeee, nak tgk  cite karak uww lgy . yeahh tggu masa. aku nk mandi dulu. hehe. boringggggggggggg ); bellaaaaaaaaaaaa ,pipahhhhhhhhhh, HAHAHA. gila korang dh aku ni. kehkeh, dah lah taktw nak tulis ap dh, kbye 

((: excited

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK. 
SEMOGA SELAMAT MENJALANKAN IBADAT PUASA &
 MENDAPAT KEBERKATAN DARI-NYA......
JANGAN CURI2
 ..... JANGAN KEJA ..... JANGAN BUAT